Recepty

Horká chilli čokoláda s pomerančem

Horká chilli čokoláda s pomerančem

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

170 g kvalitní hořké čokolády (ideálně 60%)
400 ml smetany na šlehání
2 PL medu
1 ČL cayenského chilli
1 pomeranč
čerstvé chilli papričky na ozdobu

Náš tip navíc: větvička čerstvého rozmarýnu

Chilli cayenské nakoupíte zde

Postup přípravy

1Smetanu nalejte do kastrůlku a na mírném ohni zahřejte.

2Čokoládu nalámejte na kousky.

3Do horké smetany nasypte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí a směs se nespojí a nezhousne.

4Pomeranč rozpulte a z jedné poloviny vymačkejte šťávu. Druhou polovinu nakrájejte na kolečka a používejte na ozdobu.

5Do směsi přidejte chilli mleté, pomerančovou šťávu a med. Pořádně promíchejte a ještě prohřívejte, dokud se suroviny i chutě nepropojí.

6Nalijte do hezkých hrníčků či pohárů, nazdobte papričkou a pomerančem.

Náš tip: Hotovou čokoládu v hrnečku promíchejte několikrát větvičkou čerstvého rozmarýnu. Čokoláda tak dostane jemný šmrnc velmi zajímavé chuti a povznese nápoj ještě o úroveň výš. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Chilli cayenské

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie