170 g kvalitní hořké čokolády (ideálně 60%)
400 ml smetany na šlehání
2 PL medu
1 ČL cayenského chilli
1 pomeranč
čerstvé chilli papričky na ozdobu
Náš tip navíc: větvička čerstvého rozmarýnu
1Smetanu nalejte do kastrůlku a na mírném ohni zahřejte.
2Čokoládu nalámejte na kousky.
3Do horké smetany nasypte nalámanou čokoládu a míchejte, dokud se úplně nerozpustí a směs se nespojí a nezhousne.
4Pomeranč rozpulte a z jedné poloviny vymačkejte šťávu. Druhou polovinu nakrájejte na kolečka a používejte na ozdobu.
5Do směsi přidejte chilli mleté, pomerančovou šťávu a med. Pořádně promíchejte a ještě prohřívejte, dokud se suroviny i chutě nepropojí.
6Nalijte do hezkých hrníčků či pohárů, nazdobte papričkou a pomerančem.
Náš tip: Hotovou čokoládu v hrnečku promíchejte několikrát větvičkou čerstvého rozmarýnu. Čokoláda tak dostane jemný šmrnc velmi zajímavé chuti a povznese nápoj ještě o úroveň výš.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.