14 ks kuřecích křidélek
Olivový olej
1 PL koření TĚSTÍČKA, KŘIDÉLKA
Sůl
Na dip:
1 kelímek bílého jogurtu
1 kelímek zakysané smetany
2 stroužky česneku
2 ČL koření GOROLSKÁ SMĚS
K podávání špalíčky čerstvé zeleniny
1Kuřecí křidélka očistěte a osušte.
2V míse je promíchejte s olejem, kořením a důkladně promněte. Nechte ideálně alespoň půl hodiny odležet, nebo i déle marinovat
3Křidélka dejte do horkovzdušené fritézy tak, aby měla dostatek prostoru. Podle velikosti fritézy pečte najednou nebo na dvakrát. Pečte na 180° asi 25 minut do zlatova. Pro extra křupavý efekt můžete ke konci zvýšit teplotu na 200° a takto péct 4 minuty.
4Všechny ingredience na dip smíchejte dohromady, zeleninu nakrájejte na špalíčky. Podávejte s křidélky.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.