Recepty

Zapečené flíčky s tofu

Zapečené flíčky a hned se mi vybaví školní jídelna. Často tam ale byly vysušené a jídlo bylo nudné. Připravte si zapečené fleky podle tohoto receptu a pochutnáte si. A pochutnáte si i bez uzeného masa. Když zaboříte lžíci, flíčky musí být vláčné, krémové. A samozřejmě dostatečně ochucené solí a kořením. Všichni budou chtít recept.
Zapečené flíčky s tofu

počet osob
4

čas přípravy
15 min. příprava
30 pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

250 g těstovin "fleky"
1 balení tofu marinované
5 vajec
1 kelímek 33% smetany
1 kelímek zakysané smetany
2 ČL koření VEGOŠ
2 lžíce na jemno nasekané petrželky
2 stroužky česneku
Sůl dle chuti
Máslo na vymazání pekáče

Postup přípravy

1Fleky uvařte podle návodu v osolené vodě do měkka. Sceďte je, promíchejte s troškou oleje nebo másla a nechte vychladnout. 

2Ve větší míse prošlehejte vejce se smetanami, ochuťte kořením VEGOŠ a osolte dle chuti. Přidejte prolisovaný česnek a petrželku. 

3Tofu vysušte papírovou utěrkou a nakrájejte na malé kostičky. Pokud máte k dispozici jen tofu natural, ještě ho zvlášť ochuťte třeba kořením NEMASO. 

4Do velké místy k vaječné směsi přidejte vychladlé flíčky, tofu a jemně promíchejte. 

5Střední zapékací nádobu vymastěte máslem a vlijte směs. Zapékejte přikryté na 190°asi 30 minut. Zkontrolujte situaci a ještě krátce dopečte odkryté, nebo na 2 minuty pusťte gril, aby povrch zezlátl. 

6Před podáváním nechte chvíli odležet, aby se flíčky dobře nabíraly. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie